Sljedeći dio Prethodni dio Sadržaj

1. Uvod

Ovaj dokument pokriva neke od glavnih problema sigurnosti koji utječu na sigurnost Linuxa. Govori se o općoj filozofiji i resursima na mreži.

S problemima sigurnosti preklapa se više drugih KAKO dokumenata i, gdje je prikladno, na njih ste upućeni.

Ovaj dokument NIJE svjež popis sigurnosnih rupa. Puno novih stalno se pojavljuje. Ovaj će vam dokument reći gdje da potražite svježe informacije i izložiti neke općenite metode sprečavanja takvih rupa.

1.1 Nove verzije ovog dokumenta

Nove verzije ovog dokumenta redovito se šalju u comp.os.linux.answers. Također se dodaju raznim anonimnim FTP serverima koji takve informacije arhiviraju, uključujući ftp://sunsite.unc.edu/pub/Linux/docs/HOWTO/.

Ovaj bi dokument trebali moći naći i na Linux WWW stranici na http://sunstie.unc.edu/mdw/linux.html.

Na kraju, najsvježije verzije ovog dokumenta trebale bi biti dostupne u raznim formatima s http://scrye.com/~kevin/lsh/.

1.2 Komentari

Sve komentare, greške, dodatne informacije i kritike svih vrsta šaljite na kevin@scrye.com i dave@nic.com.

NAPOMENA: molimo vas, poruku pošaljite obojici. Provjerite da li je u Subject:-u poruke "Linux", "security" ili "HOWTO" da izbjegnete Kevinov spam filter.

1.3 Odricanje

Za sadržaj ovih dokumenata ne prihvaćamo nikakvu odgovornost. Ideje, primjere i drugi sadržaj koristite na svoju odgovornost. Također, ovo je nedovršena verzija, s mnogim mogućim netočnostima i greškama.

Dosta primjera i opisa koriste Red Hat(TM)-ov sustav pakiranja i izgled sustava. Vaš ne mora biti jednak.

Opisani su samo programi koji se pod određenim uvjetima mogu koristiti ili iskušati za osobne svrhe. Većina programa dostupna je u potpunosti, s izvornim kodom, pod GNU-olikim uvjetima.

1.4 Informacije o autorskim pravima

Ovaj dokument je (C) 1998. Kevin Fenzi i Dave Wreski, a distribuira se pod slijedećim uvjetima:


Sljedeći dio Prethodni dio Sadržaj