Sljedeći dio Prethodni dio Sadržaj

13. Kraj, za sada

Čestitam! Načeli ste malo Unixa i spremni ste početi raditi. Nemojte zaboraviti da je vaše znanje sustava još uvijek ograničeno i da je potrebno još prakse s Linuxom za udoban rad. Ali ako je sve što ste htjeli dobiti hrpu aplikaciju i početi raditi s njima, ovo je dosta.

Siguran sam da ćete uživati u Linuxu i nastaviti učiti više o njemu -- svi to rade. Kladio bih se da se nikad nećete vratiti DOSWinu! Nadam se da sam bio razumljiv i dobro uslužio svoja 3 ili 4 čitatelja.

13.1 Autorska prava

Ako nije drukčije izraženo, autorska prava na Linux KAKO dokumente posjeduju njihovi autori. KAKO dokumente može se reproducirati i distribuirati u cjelosti ili djelomično, na mediju fizičkom ili elektroničkom, dok je ova obavijest na svim primjercima. Komercijalna distribucija dopuštena je i ohrabrena; međutim, autor bi o takvom distribuiranju želio biti obaviješten.

Svi prijevodi, izvedeni ili sažeti radovi koji uključuju Linux KAKO dokumente moraju biti pod ovom licencom. Dakle, ne smijete napraviti rad izveden iz KAKO-a i nametati dodatna ograničenja na njegovu distribuciju. Iznimke ovim pravilima moguće su pod određenim uvjetima; kontaktirajte Linux KAKO koordinatora na dolje danoj adresi.

Ukratko, želimo ohrabriti širenje ovih informacija kroz što je više moguće kanala. Međutim, želimo zadržati autorska prava na KAKO dokumente i htjeli bi biti obaviješteni o bilo kakvim namjerama redistribuiranja KAKO-a.

Ako imate pitanja, kontaktirajte Tima Bynuma, Linux KAKO koordinatora, na linux-howto@sunsite.unc.edu.

13.2 Autor

S DOS/Windowsa na Linux je napisao Guido Gonzato, OBRIŠI_MEguido@ibogeo.df.unibo.it. (Obrišite ``OBRIŠI_ME''.) Puno hvala Mattu Welshu, autoru Linux Installation and Getting Started, Ianu Jacksonu, autoru Linux često postavljana pitanja uz odgovore, Giuseppeu Zanettiju, autoru Linux, svima koji su mi poslali prijedloge, te posebno Linusu Torvaldsu i GNU-u koji su nam dali Linux.

Ovaj dokument je ``kakav je''. Uloženo puno truda da bude što točniji, ali ove informacije koristite na vlastitu odgovornost. Ni u kojem slučaju autor nije odgovoran za bilo kakve štete proizašle iz korištenja ovog djela.

Primjedbe su dobrodošle. Slobodno mi se obratite zahtjevima, prijedlozima, flejmovima, itd.

Uživajte u Linuxu i životu,

Guido =8-)


Sljedeći dio Prethodni dio Sadržaj